Bedári 3: Marius : (Les Misérables) - Hugo, Victor: 1802-1885 (Meteor, 1973)
Roku 1832 vypuknú na Ulici Saint Denis nepokoje. Na barikáde spoločne bojujú Valjean, Márius a parížsky uličník Gavroche. Valjean zachráni život na smrť odsúdenému Javertovi a po obsadení barikády odnesie na pleciach parýžskymi stokami zraneného Mária. Javert neskôr Valjeana objaví, ale nemôže ho zatknúť, lebo si uvedomuje jeho mravnú prevahu. Zároveň vie, že zrádza svoje služobné povinnosti a vrhá sa do Seiny. Márius sa uzdraví a ožení sa s Cosettou. Keď však zistí, akú má Valjean minulosť, preruší s ním všetky styky. Nakoniec však pochopí, že jemu ďakuje za záchranu života, a vracia sa k nemu vo chvíli, keď Valjean umiera pri svetle horiacich svietnikov od biskupa Mariela.