Námestie svätej Alžbety - Jašík, Rudolf: 1919-1960 (Čítanie študujúcej mládeže, 1986)
Pútavo napísaný román zobrazuje baladický príbeh lásky slovenského chlapca k židovskému dievčaťu počas Slovenského štátu. Výrazne zachytáva odporné výčiny gardistov a život v židovskom prostredí v čase príprav na hromadné transporty.