Vojna v európskych dejinách : (War in Europen History) - Howard, Michael: 1922- (Aleph, 2013)
Táto kniha je o "vojne v európskych dejinách" nie o "histórii vojen", a preto by čitateľ nemal očakávať prehľad konfliktov v druhej polovici 20. storočia v takom rozsahu, ako v predchádzajúcich kapitolách. V uplynulom polstoročí európske štáty spolu nebojovali a je veľmi nepravdepodobné, že sa tak ešte niekedy stane. Ale ak by k tomu predsa len došlo, existujú aj iné dobré dôvody, prečo sa pozerať na rok 1945 ako na koniec jednej éry.