Bábika : (La Bambolona) - Céspedes, Alba de: 1911-1997 (Knižnica svetových bestsellerov, 1967)
Príbeh úspešného muža v stredných rokoch, ktorý vášnivo zatúži po sedemnásťročnej dievčine. Pôvab "bábiky" je v telesnej príťažlivosti, ktorá dráždi o to väčšmi, že je úplne naivná, nevinná a neprístupná - zaľúbenec, potom už snúbenec sa s ňou musí stretávať pod dozorom rodičov. Pointa príbehu prekvapí nielen čitateľa, ale i hrdinu. Nejde tu však len o "smiešnu lásku", autorka stopercentná Rimanka, nás tu oboznamuje s atmosférou dnešného Ríma, zasvätene nám dáva nazrieť do úradníckych domácností i luxusných garsoniér, nezabúdajúc, pravda, ani na najintímnejšie kútiky duší svojich typických talianskych hrdinov.