Na každém kroku chemie - Staněk, Jaroslav: 1919-2003; Jenšovský, Lubor: 1926- (Kamarád, 1977)
Zrozumiteľnou formou dávajú autori nahliadnuť do tajuplného sveta chémie, s ktorou sa stretávame na každom kroku. Hovorí o surovinách v zemskej kôre, o soliach, o úlohe vody v chémii, o kovoch, o pôsobení jedov, zaoberajú sa vznikom organických zlúčenín a života na zemi, surovinovou základňou organickej chémie, využívaním ropy a zemného plyn, pripomína ako organická chémia zasahuje do života moderného človeka ai.