Prízraky hotela Hollywood : (Prizraky oteľa "Gollivud") - Imermanis, Anatoľ: 1914-1998 (Labyrint, 1988)
Román vychádza zo skutočnej udalosti, ktorá sa odohrala v roku 1966 v južnom Španielsku v mestečku Palomares, keď americký bombardér s vodíkovými bombami na palube sa vo vzduchu zrazil s iným lietadlom.