Technológia: Pre 1. ročník odborných učilíšť a učňovských škôl, učebný odbor farmaceutický chemik - Ranc, Jiří; Havlenová, Věra; Sajvera, Jiří; Synek, Jiří; Šrámek, Jaromír; Vltavský, Zdeněk; Volek, František (Edícia chemickej literatúry, 1973)
V učebnici sa opisuje výroba najdôležitejších druhov liekov a pomocných prípravkov.