Jezdectví a dostihový sport - Jokl, Zdeněk: 1921-; Dobeš, Josef; Dušek, Jaromír; Nyklová, Eva; Jandl, František; Keprta, František; Klement, Josef; Matoušek, Vladimír; Michal, Václav; Řechka, Josef: 1887-1972; Pillich, Svatopluk; Svoboda, Miloš: 1913-1996; et al. (Státní zemědělské nakladatelství, 1977)
Anatómie a fyziológie, exteriér, kŕmenie, plemená, skúšky výkonnosti, jazdecký výcvik, drezúra, military, jazdecké hry, dostihy, vozatajství, pony. Publikácia je určená záujemcom o jazdecký šport, predovšetkým členom jazdeckých oddielov. Je schválená ako pomocná kniha pre učebné odbory chovateľ koní a chovateľ koní - jazdec z povolania.