Jezdectví a dostihový sport - Jokl, Zdeněk: 1921-; Dobeš, Josef; Dušek, Jaromír; Nyklová, Eva; Jandl, František; Jokl, Zdeněk: 1921-; Keprta, František; Klement, Josef; Matoušek, Vladimír; Michal, Václav; Řechka, Josef: 1887-1972; Pillich, Svatopluk; et al. (Státní zemědělské nakladatelství Praha, 1977)
Anatómie a fyziológie, exteriér, kŕmenie, plemená, skúšky výkonnosti, jazdecký výcvik, drezúra, military, jazdecké hry, dostihy, vozatajství, pony. Publikácia je určená záujemcom o jazdecký šport, predovšetkým členom jazdeckých oddielov. Je schválená ako pomocná kniha pre učebné odbory chovateľ koní a chovateľ koní - jazdec z povolania.
Jak se stanu jezcem z povolání. Doslov. Literatúra.
Keywords: šport; šport dostihový; dostihový šport; jazdectvo; kone jazdecké; konské dostihy; tréning koní; chov a výcvik koní; klusácke a jazdecké kone; džokeji-Česko; anatómie a fyziológie; príručky jazdectva; Řechka, Josef (český poľnohospodárský odborník, zootechnik. Zaoberal sa fyziológiou výživy a kŕmením hospodárskych zvierat, najmä koní a teliat. Významne sa zaslúžil o rozvoj konzervácia bielkovinových krmovín pomocou anorganických kyselín. Autor a spoluautor odborných publikácií. * 25.07.1887 Zásmuky, Česko - 25.27.1972 Praha, Česko); Svoboda, Miloš (bol český dostihový jazdec, autor a spoluautor publikácií o dostihoch. Bol navyše majstrom republiky v military, československým reprezentantom, čestným členom Jockey Clubu a navyše ešte štátnym trénerom a rozhodcom. Neskôr pôsobil na vojenskej katedre Vysokej školy chemicko-technologickej. * 05.12.1913 v Přelouč, Česko - 22.06.1996 Pardubice, Česko)