Fyzika pre každého : (Fizika dľa vesch) - Landau, Lev Davidovič: 1908-1968; Kitajgorodskij, Aleksandr Isaakovič: 1914-1985 (Edícia teoretickej literatúry, 1972)
Hlavným cieľom knihy je vzbudiť záujem čitateľa o zákony prírody, resp. prehĺbiť si znalosti z fyziky. Pre nový a svieži výklad je kniha vhodná pre najširší okruh čitateľov. Výklad je spresnený karikatúrnymi obrázkami.