Vojvodova pomsta : (These Old Shades) - Heyer, Georgette: 1902-1974 1902-1974 (Ikar, 2011)
Keď chladnokrvný vojvoda z Avonu Justin Alastair zachránil červenovlasé darebné chlapčisko ľ Léona ľ a urobil z neho svoje páža, chcel sa iba pomstiť. Mal podozrenie, že toto pekné dieťa je v skutočnosti dievča ľ Léonie ľ a že je to legitímna dcéra nenávideného grófa de Saint-Vire, ktorú jej otec zavrhol a zbavil dedičstva, pretože túžil po mužskom potomkovi. Vojvodov plán bol jednoduchý: predstaví dievča svojmu nepriateľovi, pomôže dievčine nadobudnúť svoje právo, a pritom zničí jej otca. Spustil nebezpečný plán, nerátal však s tým, aký prerod nastane u Léonie, ani s tým, aké nežné city v ňom vyvolá...