Peštiansky perkelt - 1954- Papucsek, Gregor Martin: 1954-; Lendel, Rudolf; Fabianová, Viera; Ďurinová-Pavuľaková, Nataša: 1955- (Bratislava Ikar, 2003)
V knihe autor s humorom opisuje všedný život Budapešťanov, no nezľakne sa ani pikantérií, akou je napríklad štrajk prostitútok, či súdne spory okolo erotických plagátov alebo používania robotníckych symbolov... Gregor Martin Papucsek má rád život. Dokazujú to aj jeho zážitky z maďarských krčmičiek a vinárničiek, v ktorých objavuje to, čo je na oficiálnych stretnutiach skryté. Peštiansky perkelt je kniha, ktorú každý prečíta na jeden dúšok a isto-iste sa k nej bude vracať. Srší z nej totiž pohoda a radosť z maličkostí, ku ktorým sme čoraz ľahostajnejší.
Farebný fotoportrét na obálke.
Keywords: reportáže autorské; reportáže slovenské; Budapešť (Maďarsko); Maďarsko; Slovensko; Papucsek, Gregor Martin (maďarsko-slovenský publicista, prekladateľ, bývalý spravodajca Slovenského rozhlasu v Maďarsku. * 01.08.1954 Pilisszentkereszt, Mlynky, Maďarsko -); komentáre rozhlasové; eseje novinárske; fejtóny novinárske; geografia Európy, reálie, cestovanie; spomienkové zápisky; maďarské pikantérie z krčmičiek; r. 1992-2002; osobnosti novinárske; novinári slovenskí; vzťahy Slovensko-Maďarské; redakčné články; próza; slovenská literatúra - texty; Budapešť (Maďarsko); Maďarsko; Slovensko