ABC statiky - Černý, Ladislav (Edícia stavebníckej literatúry, 1967)
ABC statiky: knižka je určená nižším kádrom a administratívnych pracovníkov v stavebníctve, ... žiakom na SVŠ ako pomôcka pri štud. mechaniky preberanej vo fyzike, žiakom priem. škôl staveb. ako aj poslucháčom diaľkového štúdia na stavebných fakúlt vysokých škôl.