Fyzika v príkladoch: Zbierka úloh z fyziky pre VŠ - Hajko, Vladimír: 1920-2011 (Edícia teoretickej literatúry, 1971)
V knihe sa na 409 riešených príkladoch a 529 úlohách s udanými výsledkami podáva aplikácia fyzikálnych zákonov a viet tých častí fyziky, ktoré sú obsahom prednášok z fyziky na vysokých školách technického smeru. Poslúži všaj aj poslucháčom nizších ročníkov Prírodovedeckej fakulty študujúcich fyziku.