Fyzika v príkladoch: Zbierka úloh z fyziky pre VŠ - Hajko, Vladimír: 1920-2011; Sychra, Metod; Závodská, Eva (Alfa Bratislava, 1971)
V knihe sa na 409 riešených príkladoch a 529 úlohách s udanými výsledkami podáva aplikácia fyzikálnych zákonov a viet tých častí fyziky, ktoré sú obsahom prednášok z fyziky na vysokých školách technického smeru. Poslúži všaj aj poslucháčom nizších ročníkov Prírodovedeckej fakulty študujúcich fyziku.
Tabuľky. Literatúra. Register.
Keywords: prírodné vedy; fyzika; fyzika v príkladoch; Hajko, Vladimír (bol slovenský a československý fyzik, vysokoškolský učiteľ, člen slovenské akadémie vied a Slovenskej akadémie vied, politík. * 03.10.1920 Krompachy, Slovensko - 24.07.2011 Košice, Slovensko); mechanika; fyzika molekulová; elektrické javy; magnetické javy; svetelné javy; atomistika; optika; termika; termodynamika; zákony fyziky; praktické cvičenia z fyziky; učebnice vysokoškolské