Úvod do teoretickej fyziky 1: Mechanika, elektrodynamika : (Kratkij kurs teoretičeskoj fiziki 1: Mechanika, elektrodinamika) - Landau, Lev Davidovič: 1908-1968; Lifšic, Jevgenij Michajlovič (Edícia matematicko-fyzikálnej literatúry, 1980)
Kniha sa zaoberá klasickou mechanikou a elektrodynamikou. Napísaná je na vysokej odbornej a metodickej úrovni. Je určená študentom fyziky ako doplňujúca literatúra, ale dobre poslúži aj profesionálnym fyzikom a vedeckým pracovníkom z príbuzných oblastí.