Začal to pan Watt: Století energie - Honzík, Miroslav: 1928-; Velčovský, Josef: 1945-; Kučera, Václav: 1944-; Jílková, Helena; Watt, James: 1736-1919 (Práce Praha, 1981)
Populárne o energiách a ich využívaní.
Z obsahu: Starosti pana Watta. Není energie jako energie. Vodní kola se roztočila. Hořící kámen a filozofické světlo. Cílem je elektrina. Pensylvánie roku 1859. Hitlerova trnitá cesta za naftou. Atom pana Demokrita. Atom se Představuje. Atom jde do války. Začátek atomového věku. Veteráni jaderných reaktorů. Náoadům se medze nekladou. Jak ovládnout termojadernou reakci. Budeme topit antihmotou? O hravých lidech...
Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: prírodné vedy; fyzika; energia; energetika jadrová; elektrické siete; elektrické stroje; energetické hospodárstvo všeobecne; atómová energia; energia atómová; elektrárne; zdroje a využívanie; Watt (jednotka) - fyzikálna jednotka výkonu podľa sústavy SI; Watt, James (bol škótsky mechanik, vynálezca a fyzik - samouk, vynálezca parného stroja. Watt (jednotka) ľ fyzikálna jednotka výkonu podľa sústavy SI. * 19.01.1736 Greenock, Škótsko - 19.08.1819 Handsworth, Anglicko); pre čitateľov od 13 rokov; Velčovský, Josef (český akademický maliar, grafik, ilustrátor. Žije a pracuje v Prahe. * 07.10.1945 vo Václavovice, Česko -); Kučera, Václav (český typograf, grafik. * 16.08.1944 Praha, Česko -)