Dobrá zem. Iný bohovia : (The Good Earth. Other Gods) - Buck, Pearl S.: 1892-1973 (Knižnica Nobelových cien, 1969)
Spisovateľka, ktorá patrí medzi majstrov živého a pútavého rozprávačského štýlu, predchnutá láskou k Číne, ktorá jej bola druhým domovom, opisuje patriarchálny, už po stáročia nezmenený život prostých ľudí uprostred hlbokých zmien, ktoré so sebou prináša moderný svet. Popri Dobrej zemi, ktorá založila autorkinu svetovú slávu, vychádza v tomto zväzku aj román Iní bohovia, ktorý spisovateľku predstavuje z inej, menej známej strany - ako bystrú a citlivú pozorovateľku amerického života vo všetkých jeho formách. Pred čitateľom sa otvára svet fantázie, snúbiacej sa s drsnou a pravdivou skutočnosťou, svet, do ktorého sa budeme radi aj po rokoch vracať.