Citara svätých: Antológia zo slovenských prameňov cirkevných a duchovných piesní 16.-18. storočia - Vráblová, Timotea: 1968-; Hrapka, Tibor: 1941-2014; Toma, Top; Silván, Ján: 1493-1573; Láni, Eliáš: 1570-1618; Lauček, Martin: 1732-1802; Pilárik, Štefan st.: 1615-1693 (Knižnica slovenskej literatúry, 2014)
Po prvýkrát má náš čitateľ možnosť zoznámiť sa s výberom cirkevnej a duchovnej poézie 16. ľ 18. storočia z protestantského okruhu v takej rozsiahlej podobe, ako ho predstavuje antológia. Editorka zozbierala známy i menej známy materiál z rukopisných i tlačených prameňov i starších edícií. Predstavuje čitateľovi pestrú paletu autorov i žánrov. Výber ponúka čitateľovi nevšedný zážitok. Veď aj s odstupom času sú otázky ľudského vnútra v dramatickom oblúku od momentu k večnosti rovnako pálčivé a aktuálne.