Rosa - Koyš, Pavel: 1932-1993; Ondreička, Karol: 1944-2003; Krátky, Ľubomír: 1939-; Gerbóc, Jozef: 1942-2000 (Bratislava Smena, 1979)
Ponúkam vám verše ako za hrsť malín - len tak, bez vážneho dôvôdou. Poďte, aj keď ja sa vzdialim, jednoducho ako po vodu.
Mimo edície.
Keywords: Koyš, Pavel (bol slovenský básnik, čéfredaktor v časopise Mladá tvorba a Smena, politik. * 08.01.1932 Ladce, okres Ilava, Slovensko - 22.07.1993 Bratislava, Slovensko); Ondreička, Karol (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, pedagóg. * 23.04.1944 Čachtice, Slovensko - ć 10.11.2003 Bratislava, Slovensko); Krátky, Ľubomír (slovenský knižný grafik, typograf, kaligraf. Za svoju tvorbu získal desiatky uznaní a ocenení doma i v zahraničí. Iba v súťaži Najkrajšie knihy Slovenska mal za typografiu ocenených približne 100 kníh. Nar. 19.03.1939 Bratislava, Slovensko -); básne autorské; básne pre mládež; poézia; slovenská literatúra - texty; Gerbóc, Jozef (bol slovenský básnik a prekladateľ. * 27.11.1942 Snina, Slovensko - 07.03.2000 Bratislava, Slovensko)