Šokujúca aféra - Macháčová, Adriana: 1966-; Dyda, Róbert: 1967-; Fabianová, Viera; Ďurinová-Pavuľaková, Nataša: 1955- (Ikar Bratislava, 2014)
Adela sa po romániku s výrazne mladším Alexom rozhodne obviniť manžela z nevery. Túži po rozvode bez následkov - chce majetok i dcéru. Spočiatku nádejný komplot dvoch kamarátok zničí tragédia a jej účastníci stoja pred realitou, z ktorej sa každý dostáva po svojom. Adela sa snaží udržať si manžela. Bianka verí, že konečne spoznala lásku svojho života a Michal sa rozhoduje, či pre flirt obetuje svoj doterajší, naoko ukážkový vzťah. Do života hlavných aktérov vstupuje osudom trápená Dana so svojou ohyzdnou dcérou. Aj ona má svoj cieľ, pre ktorý je ochotná kupčiť s vlastným svedomím. Naozaj sa dá za peniaze kúpiť absolútne všetko?
Keywords: romány autorské; realistické romány; romány pre ženy; romány o láske; próza; slovenská literatúra - texty