Úklady a láska (Playing the Game) - Bradford, Barbara Taylor: 1933- 1933-; Mikušová, Nina; Marušiaková, Viera: 1923-2016; Thompson, Francis: 1859-1907 (Bratislava Slovenský spisovateľ, 2011)
Najnovší bestseller populárnej autorky sa odohráva vo svete medzinárodného obchodu s umením. Annette Remmingtonová sa po boku svojho oveľa staršieho manžela Mariusa vypracovala na znalkyňu výtvarného umenia. Keď šťastnou náhodou objaví vzácny obraz Rembrandta, získa si slávu a uznanie umeleckých kruhov. Marius angažuje známeho novinára Jacka Chalmersa, aby o Annette napísal do prestížneho časopisu. Netuší však, že sa tým dopustil osudnej chyby...
Autorkina poznámka. V texte sú použité verše Francisa Thompsona v preklade Jany Kantorovej-Bálikovej.
Keywords: Bradford, Barbara Taylor (anglická najpredávanejšia spisovateľka romantických románov, žurnalistka, módna redaktorka. Nar. 10.05.1933 v Leeds, Yorkshire, Anglicko -); romány autorské; Thompson, Francis (bol anglický básnik a asketa. * 16.12.1859 Preston, Lancashire, Anglicko - 13.11.1907 Londýn, Anglicko); realistické romány; aukčné prostredie; výtvarné umenie; romány o láske; próza; anglická literatúra - texty; Marušiaková, Viera (bola slovenská prekladateľka z angličtiny, ruštiny, polštiny a nemčiny, priekopníčka slangu. * 19.06.1923 Slovensko - 23.10.2016 Slovensko)