Tajomstvo Turínskeho plátna : (The Turin Shroud Secret) - Christer, Sam: 1957- (Ikar, 2013)
Na starom plátne sa uchoval fascinujúci nezreteľný obraz ukrižovaného muža. Túto relikviu, prísne stráženú v talianskom meste Turín, poznáme pod názvom Turínske plátno. Nikto však nevie, odkiaľ plátno pochádza. Nikto netuší, kedy a ako sa na ňom objavil ten záhadný obraz. Je možné, že tvár, ktorú stará tkanina zvečnila, patrila Ježišovi Kristovi? Tí, ktorí tvrdia, že je to tak, uctievajú Turínske plátno ako pravú relikviu. Pochybnosti o pôvode rubáša však pretrvávajú rovnako ako obraz na plátne. Je to jeden z najlepších falzifikátov na svete ľ alebo zázrak? Prešli stáročia a na túto otázku zatiaľ nikto nedal spoľahlivú odpoveď... Teraz však môže najväčšia záhada v dejinách náboženstiev poskytnúť kľúč k riešeniu súčasných zločinov. Turínske plátno odhaľuje prekvapujúcu súvislosť s vyčíňaním sériového vraha, ktorý svojim obetiam pripravuje ukrutnú, bizarnú smrť. Iba dvaja americkí policajti, ktorí sledujú stopu, čo vedie z Kalifornie až do Vatikánu, môžu tajomstvo Turínskeho plátna odhaliť. No nebude to jednodu