Piráti z Mexického zálivu : (Los piratas del golfo) - Palacio, Vicente Riva: 1832-1896 (Meteor, 1986)
Antino, prezývaný Železná ruka, je nešťastne zaľúbený do pôvabnej Julie. Sociálna nerovnosť mu bráni v šťastí, a preto odchádza s Morganom a jeho pirátmi. Jeho tajný sok Pedro Juan sa ožení s Juliinou matkou, len aby mohol byť v blízkosti mladej dievčiny.