Náboženstvo v mnohonárodnom svete - Minkiavičius, Jakov Vasilievič (Členská knižnica Pravda, 1982)
Čitateľ dostáva do rúk prvú prácu z radu Vedeckého ateizmu, ktorá sa z teoretického i praktického hľadiska podrobne zaoberá náboženstvom a jeho jednotlivými formami. navyše je to prvá ucelená monografia z tejto oblasti v slovenskom preklade.