Thibaultovci 2 : (Les Thibault) - Gard, Roger Martin du: 1881-1958 (Knižnica Nobelových cien, 1972)
Kniha ponúka román o prvej svetovej vojne, román politický - zobrazuje rodinnú tragédiu rodu Thibaultovcov, ktorá sa mení na tragédiu všeobecnú, na tragédiu celého ľudstva...