Veľký obrazový atlas automobilu: Sto rokov automobilu : (The Centenary Encyclopedia of Automobiles) - Macbeth, Graham (Mladé letá, 1988)
Čitateľ sa v knihe zoznámi s významnými osobnosťami histórie automobilu - s vynálezcami a konštruktérmi, s dôležitými medzníkmi jeho vývoja, s najzaujímavejšími konštrukciami automobilov všetkých kategórií od populárnych vozov až po exkluzívne monštrá, dozvie sa i o rozvoji automobilovej výroby od manufaktúrnej až po hromadnú. Na svoje si prídu taktiež milovníci automobilového športu, ktorému je venovaná značná časť publikácie, doplnená mnohými obrazovými prílohami.