Čo je to teória relativity : (Čto takoje teorija otnositelnosti) - Landau, Lev Davidovič: 1908-1968; Rumer, Jurij Borisovič: 1901-1985 (Alfa, 1975)
Veľmi ťažké problémy, ktoré vznikajú, keď hľadíme na javy zo zorného uhla teórie relativity. Autori v knihe chcú vysvetliť vtipnou a čo najzrozumiteľnejšou formou javy ktoré vznikajú aj s humornými ilustráciami. Odborná úroveň je zabezpečená tým, že jeden z autorov, Landau, je popredným sovietskym fyzikom. Na záver bolo prerozprávané niekoľko strán spomienok poľskeho vedca L. Infelda na A. Einsteina.