Obžalovaný, vstaňte! - Kaliský, Roman: 1922-2015 (Slovenský spisovateľ, 1964)
V tejto knihe budú naši čitatelia spolu s vyšetrujúcimi orgánmi, so sudcami a s reportérom hľadieť do ľudského svedomia, do podivne pokrútených pohnútkov činov, ktoré aj naša spoločnosť trestá, lebo sa bráni proti takémuto zlu. Kaliský stopuje, hľadá, skúma pohnútky, motívy, ktoré sa žiaľ, musia nazývať vraždou, zločinom, niekedy sú dôsledkom neuspokojenej ambície a v strhujúcich súdnych reportážach vystríha, obviňuje i ukazuje, ako naša spoločnosť chce a vie pomáhať aj takým ľuďom, ktorí sa nie vlastnou vinou dostanú na šikmú plochu.