Premožiteľ neviditeľných dravcov: Louis Pasteur. Človek štyri razy nesmrteľný a raz večný : (Přemožitel neviditelných dravců) - Gel, František: 1901-1972 (Mladé letá, 1962)
Dnes vieme, že keby nebolo Pasteurových objavov, milióny ľudí by mreli na mor, choleru, besnotu a iné nebezpečné choroby. Dnešná lekárska veda stojí a buduje na princípoch, ktoré objavil Pasteur. O histórii jeho objavov, ale aj o živote, úspechoch i neúspechoch sa dozviete v životopise, ktorý napísal český spisovateľ František Gel.