Vlčice, Diablice, Čarodejnice : (Les Louves, Les Diaboliques, Les Magiciennes) - Boileau, Pierre Louis: 1906-1989; Narcejac, Thomas: 1908-1998 (Zelená knižnica, 1976)
V troch samostatných príbehoch odvíjajú sa pred nami nevšedné, bežným detektívnym schémam a klišé vzdialené zápletky. Všetky tri sú písané z hľadiska obete. V prvom príbehu obeť sama zistí a ešte pred svojou smrťou oznámi vraha, v druhom vrah sa stáva obeťou vlastného zločinu, v treťom sa priznáva k vražde.