Súmrak mafie : (Mafie) - Borovička, Václav Pavel: 1920-2004 (Periskop, 1990)
Kniha o americkej mafii. Je to však aj kniha o úpadku morálky, o vzťahoch medzi svetom organizovaného zločinu a vládnymi inštitúciami, o spolupráci zločincov s Ústrednou spravodajskou službou. Čitateľ bude svedkom pri hľadaní odpovede na otázku, prečo sa mafia mohla stať za jediné storočie neodmysliteľnou súčasťou života Spojených štátov amerických.