Zlo nemá na kúzlo: Historky o slušákoch a podrazákoch - Brat, Roman: 1957-; Uhrín, Michal; Tinák Uhrín, Michal; Krejčiřík, Tomáš (CPress Brno, 2015)
Čarovná detská knižka, ktorá poteší každého malého čitateľa
Trinásťročná Maťa to nemá práve jednoduché. Prežíva svoju prvú školskú lásku, čelí zložitým situáciám v triede aj na sociálnych sieťach, snaží sa vyrovnať ostatným a byť in, hoci jej rodina má hlboko do vrecka. Zisťuje, že svet nie je taký čiernobiely, ako si doteraz myslela, a občas si s ním nevie rady.
Život sa s ňou nijako nemazná, ale šikovná Maťa dokáže bojovať o svoje miesto na slnku a mnohokrát si pritom pomáha trikmi a kúzlami, ktoré sa naučila od svojho otca, kedysi známeho kúzelníka. Čarovná knižka Zlo nemá na kúzlo je ďalším kúskom v bohatej zbierke príbehov z pera Romana Brata, jedného z najobľúbenejších spisovateľov malých čitateľov.
Vydalo vydavateľstvo CPress v Brne v spoločnosti Albatros Media (Praha). Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: Brat, Roman (slovenský prozaik, scenárista, publicista a prekladateľ. Nar. 9.12.1957 Bratislava -); príbehy autorské; dobrodružné príbehy; príbehy o deťoch; próza; slovenská literatúra - texty; Uhrín, Michal, ale aj Krejčiřík, Tomáš (slovenský ilustrátor komiksov, učebníc a publikácií pre deti, venuje sa tiež 3D iustráciám. * Slovensko -); pre čitateľov od 13 rokov