Jony Ive: geniálny dizajnér z Apple (Jony Ive - The Genius Behind Apple's Greatest Products) - Kahney, Leander: 1965-; Duman, Matej; Putera, Augustín; Macho, Marián; Ive, Jonathan: 1967- (Ikar Bratislava, 2014)
Kniha Jony Ive odhaľuje skutočný príbeh naozajstného šéfa inovácií v Apple. Ukazuje, ako sa z anglického študenta umenia trpiaceho dyslexiou stala osobnosť, ktorá svojím obrovským talentom zmenila spôsob, akým každodenne pracujeme, zabávame sa a komunikujeme. Jony Ive sa stal najvýznamnejším technologickým inovátorom na svete, získal nespočetné množstvo ocenení za dizajn. Časopis Time ho v roku 2013 zaradil medzi 100 najvplyvnejších ľudí sveta a dokonca mu bol udelený čestný rytiersky rad.
Obsah: Poznámka autora. Školské roky. Britské dizajnérske vzdelanie. Život v Londýne. Začiatky v Apple. Jobs sa vracia do Apple. Séria presných zásahov. Dizajnérske štúdio za železnou oponou. Dizajn iPodu. Výroba, materiály a ďalšie záležitosti. iPhone. iPad. Unibody je všade. Najlepší hráč Apple. Poďakovanie. Utajenie a zdroje. Poznámky. Register. Zdroje fotografií.
Keywords: biografie; životopisy; osobnosti priemyselného dizajnu; dizajnéri; priemyselný dizajn; Apple Computer, Inc; 20.-21. stor; počítačový priemysel; počítače; Spojené štáty americké; Spojené štáty americké; Ive, Jonathan, celým menom Sir Jonathan Paul "Jony" Ive (britský dizajnér a Senior Vice President produktového dizajnu v spoločnosti Apple. V spoločnosti Apple bol vedúcim návrhárom výrobkov MacBook Pro, iMac, MacBook Air, iPod, iPod touch, iPhone, iPad, iPad mini a iOS. V roku 2006 bol vyznamenaný Rádom britského impéria (CBE) a roku 2012 povýšený do hodnosti rytiera (KBE). * 27.02.1967 Chingford, Londýn, Anglicko -); Kahney, Leander (anglický technológia, spisovateľ a autor kníh zameraných na subkultúry okolité Apple produktov. * 25.11.1965 Londýn, Anglicko -)