Reťazec skazy: Osud ľudstva je dávno spečatený : (Slutet pa kedjan) - Olsson, Fredrik T.: 1969- (Ikar, 2014)
Do štokholmskej nemocnice privezú po pokuse o samovraždu päťdesiatpäťročného kryptológa Williama Sandberga. O pár hodín ho z nemocničného lôžka unesú neznámi muži, členovia tajnej organizácie. Vedec sa preberie až na zámku kdesi v Európe.