Koniec kankánu: Jediné, čo politikov nezaujíma, je minulosť a budúcnosť - Piško, Rasťo: 1962- (Ikar, 2014)
Koniec kankánu zastihol hrdinov tohto príbehu na Slovensku roku 1998. Kabaret dejín im vymedzil priestor a nasadil masky, pod ktorými sa skrývajú živí ľudia. Majú svoje sny, túžby, lásky, dokonca aj morálne zásady, ktoré sa pokúšajú naplniť. Pravidlá novej spoločnosti sú však nemilosrdné. Vyžadujú zásadné kompromisy, rozbíjajú vzťahy, korumpujú a krivia charaktery. Nastáva boj o holú existenciu ľ i ten vnútorný o vlastnú integritu. Koniec kankánu je voľným pokračovaním románov Hačava a Bohémska kolonáda, v ktorých sa autor snaží zachytiť osudy ľudí vo víre meniacej sa spoločnosti. Vystavuje ich absurdným, groteskným, často krutým skúškam, a pritom zdôrazňuje všeobecne platnú životnú skúsenosť: Doba sa mení, človek zostáva nemenný.