Moderné podobenstvá: Príbehy, ktoré vdýchnu život suchopárnej teológii : (Modern Parables: Stories That Make Spiritual Truth Come Alive) - Venden, Morris L.: 1932-2013 (Advent-Orion, 2016)
Spojenie neznámeho so známym je pointou podobenstva. Keď Ježiš hovoril o abstraktných ideách, ako viera, láska či Božie kráľovstvo, začínal práve takto: "Kráľovstvo nebeské je akoů" Morris Venden vie, že aj dnešní ľudia milujú podobenstvá, pretože vďaka nim sa nebo stáva súčasťou ich sveta.