Let do nebezpečenstva : (Flight into Danger) - Castle, John; Hailey, Arthur: 1920-2004 (Mladé letá, 1986)
Let dopravného štvormotorového lietadla, ktoré vezie rugbyových fanúšikov z Winnipegu do Vancouveru na zápas, je celkom bežným príbehom až do chvíle, keď časť cestujúcich, ako aj obaja piloti zjedia na večeru lososa. O pol hodiny neskôr mení sa bežný let na otrasný boj o život vo výške štyroch míľ nad pásmom Skalistých hôr. Celú tragédiu spôsobila otrava lososom, ktorá postihla kapitána lietadla a napokon i druhého pilota. Päťdesiatšesť cestujúcich je odsúdených na istú záhubu...