7 a 37 divov sveta : (7 i 37 čudes) - Možejko, Igor Vsevolodovič: 1934-2003 (Obzor, 1984)
Okrem svetoznámych siedmich divov sveta sa nám v knihe predstavia ďalšie zvláštne, záhadné, tajomné, nádherné skvosty svetovej architektúry i ľudského umu - Hadramaut, jaskyne Kappadokie, chrám Šáh-i Zinda, mrakodrapy pre duše mŕtvych, jedinečné mesto Pugam s päťtisíc chrámami, zlaté bane kráľa Šalamúna a pod. Poslaním knihy je poskytnúť čitateľovi predstavu o rozmanitosti a bohatstve orientálnych kultúr a ich neobyčajne významnom mieste v dejinách ľudstva.