Lietajúca trieda (Das fliegende Klassenzimmer) - Kästner, Erich: 1899-1974; Hornáková, Viktória: 1909-1983; Kellenberger, Ľubomír: 1921-1971 (Mladé letá Bratislava)
Román o deťoch v nemeckom gymnáziu, ktoré žijú svoj život spoločne na internáte, ich zábavy a aj problémy.
Keywords: Kästner, Erich (bol nemecký novinár a spisovateľ . Išlo o ľavicovo a pacifistický zameraného tvorca a jedného z najznámejších nemeckých spisovateľov 20. storočia . Svetovú známosť získal najmä prostredníctvom svojich diel z oblasti literatúry pre deti , za ktoré získal v roku 1960 Cenu Hansa Christiana Andersena . Okrem toho sa zaoberal aj poéziou a pracoval pre rozhlas a televíziu. * 23.02.1899 Drážďany, Nemecké cisárstvo, dnes Nemecko - 29.07.1974 Mníchov, Nemecko); Hornáková, Viktória (bola slovenská germanistka, pedagogička a prekladateľka. * 1909 Slovensko - 1983 Slovensko); Kellenberger, Ľubomír (bol slovenský akademický maliar, ilustrátor, grafik. Bol formovaný veľkomestským prostredím Bratislavy a vinohradníckym prostredím Modry. Udržiaval stále kontakty s Ľ. Ondrejovom. Je nositeľom viacerých ocenení. * 23.11.1921 Bratislava, Slovensko - 13.04.1971 Bratislava, Slovensko); príbehy autorské; dobrodružné príbehy; realistické príbehy; školské prostredie; próza; nemecká literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov