Šibalstvá Tilla Eulenspiegla : (Tilla Eulenspiegel) - Kästner, Erich: 1899-1974 (Zlatý kľúčik, 1976)
Veselé príbehy šaša Tilla Eulenspiegla, ktorý svoje šibalstvá nevystrájal v cirkuse, ale v skutočnom živote. Putoval po krajine, a kde len prišiel, narobil neplechu, až sa jeho krajanom tmelo pred očami. Raz-dva sa dával do nejakej roboty, hoci sa do nijakej nerozumel. Bol pekárom, obuvníkom, krajčírom, strážcom na veži, veštcom aj lekárom, kováčom, kuchárom aj pastorom, stolárom, mäsiarom, kuričom aj univerzitným profesorom. Ťažko nájsť povolanie, ktoré by nevykonával, a už vôbec, ktorému by sa rozumel....