Svätí Cyril a Metod: Horliví hlásatelia Božieho slova a verní pastieri cirkvi - Hnilica, Ján: 1952-; Kábrt, Jiří: 1952- (Alfa, 1990)
Knihu autor napísal pri príležitosti 1100. výročia úmrtia sv. Metoda a v prvom vydaní vyšla v zahraničí. Publikácia je výsledkom dôsledného štúdia historických materiálov.