Fakírove dobrodružstvá 1 : (Pochoždenija fakira 1) - Ivanov, Vsevolod Vjačeslavovič: 1895-1963 (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1963)
Od základov prepracovaný, v roku 1935 prvýkrát vydaný Ivanovov autobiografický román, ktorého dejiskom je Sibír v rokoch 1900-1917. Je nabitý príbehmi chudobného chlapca, ktorý sa od detstva potuloval po Sibíri ako cirkusák, fakír, klaun, zápasník v aréne, spevák, typograf, mnoho prežil a poznal a biedou života sa usilovne prebíjal na jeho výslní.