V ráme. Minimálna šanca. V poslednej chvíli : (In the Frame. Odds Agains. Forteit) - Francis, Dick: 1920-2010 (Zelená knižnica, 1980)
Tri detektívne romány spojené prostredím dostihového športu. V prvom príbehu rieši detektív amatér vraždu mladej ženy, ktorá je to najhoršie čo mohlo jej manžela postihnúť. Z domu navyše zmizol vzácny, nepoistený obraz kúpený v Austrálii. Polícia sa domnieva, že vlámanie zinscenoval on sám. V príbehu Minimálna šanca sa džokej snaží s úspechom zabrániť rozpredávaniu dostihových dráh v Anglicku. V románe V poslednej chvíli je smrť redaktora šokom pre všetkých jeho kolegov. Jeho priateľovi nedá pokoj otázka, prečo vždy nesprávne tipoval na kone, ktoré nakoniec neštartovali. Tento román získal cenu A. E. Poea.