Svet možných zázrakov: Malá encyklopédia tretieho tisícročia : (Naperegonki so vremenem ili mir principiaľno vozmožnych čudes) - Zacharčenko, Vasilij Dmitrijevič: 1915-1999 (Sputnik, 1986)
Čitateľ sa dozvie ako si svet budúcnosti predstavuje autor. O tejto problematika mu porozprávajú i mnohí sovietski a zahraniční vedci, kozmonauti, autori vedecko-fantastickej literatúry a tvorcovia výtvarných diel na vedecko-fantastické témy.