Svet možných zázrakov: Malá encyklopédia tretieho tisícročia (Naperegonki so vremenem ili mir principiaľno vozmožnych čudes) - Zacharčenko, Vasilij Dmitrijevič: 1915-1999; Mojžiš, Ján; Kulešov, Aleksej; Pernecký, Jozef: 1944- (Bratislava Smena, 1986)
Čitateľ sa dozvie ako si svet budúcnosti predstavuje autor. O tejto problematika mu porozprávajú i mnohí sovietski a zahraniční vedci, kozmonauti, autori vedecko-fantastickej literatúry a tvorcovia výtvarných diel na vedecko-fantastické témy.
Obsah: Starosti a radosti zajtrajška (m.V. Gluškov). Veľký dar obrazotvornosti. Zem a jej starosti. Cesty bez konca. Človek - to je vesmír. Svet možných zázrakov. Doslov: Veriť v múdrosť človeka (D. Beľajev).
Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: Pernecký, Jozef (slovenský výtvarník, grafik, typograf. * 19.04.1944 Kúty, Slovensko -); Barica, Ján (slovenský spisovateľ literatúry faktu, prekladateľ, redaktor. Jeho dielo o priekopníkoch slovenskej vedy a techniky určené predovšetkým mladému čitateľovi Malý slovenský panteón vedy a techniky (2004) obsahuje 115 medailónov. * 28.12.1928 Solivar, Slovensko - 25.08.2005 Bratislava, Slovensko); prírodné vedy; vedecké teórie; vedecké hypotézy; vesmír; Zem (planéta); človek a vesmír; astronómia; kozmonautika; energetika všeobecne; osobnosti vedecké; vedecko-fantastické témy; encyklopédie pre deti a mládež; pre čitateľov od 13 rokov