Skrýša. Viera, nádej a smrť. Dvojťah (Bolthole. Faith, hope and Death. Double Take) - Craig, David: 1963-; Oravcová, Adriana: 1952-; Hanáková, Gabriela; Longauer, Ľubomír: 1948-; Černá, Terézia: 1927- (Slovenský spisovateľ Bratislava, 1980)
Tri detektívky anglického autora Davida Craiga v tomto diele predstavujú vrchol súčasnej modernej anglickej literatúry. Prinášajú pohľad na súčasné problémy západnej spoločnosti. Boj gangov, problém vrážd a atentátov na úrovni vysokej svetovej politiky a na únos detí. Príťažlivosť Craigových detektívok znásobuje osobitá, netradičná forma podania, vysoká literárna úroveň.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; kriminálne romány; próza; anglická literatúra - texty; Craig, David, vlastným menom Neil Glass (anglický spisovateľ. * 1963 Anglicko -); Longauer, Ľubomír (slovenský maliar, grafik, vysokoškolský pedagóg, 2.6.1948 Banská Bystrica -)