Chirurg spomína: Podľa zápisov, článkov a magnetofónových záznamov - Čársky, Konštantín: 1899-1987 (Slovenský spisovateľ, 1987)
Pamäti K. Čárskeho sa opierajú o konkrétne autorove zážitky, skúsenosti z bohatého a aktívneho života. Rozpráva ich lekár - naslovovzatý odborník - no sú zároveň prostou ľudskou výpoveďou o ceste za vzdelaním, o pozitívnych mravných aspektoch práce, o vysokých etických ideáloch, o ceste za kladným životným programom. Konštantín Čársky napísal stovky článkov, reportáží, úvah a pod. o vzťahoch medzi lekárskou vedou a lekárskou praxou na jednej strane a širokými spoločenskými vrstvami na druhej strane.