Chirurg spomína: Podľa zápisov, článkov a magnetofónových záznamov - Čársky, Konštantín: 1899-1987; Medveď, Ján Bajdoš: 1926-; Vančo, Ladislav: 1949-; Uváček, Félix: 1930- (Slovenský spisovateľ Bratislava, 1987)
Pamäti K. Čárskeho sa opierajú o konkrétne autorove zážitky, skúsenosti z bohatého a aktívneho života. Rozpráva ich lekár - naslovovzatý odborník - no sú zároveň prostou ľudskou výpoveďou o ceste za vzdelaním, o pozitívnych mravných aspektoch práce, o vysokých etických ideáloch, o ceste za kladným životným programom. Konštantín Čársky napísal stovky článkov, reportáží, úvah a pod. o vzťahoch medzi lekárskou vedou a lekárskou praxou na jednej strane a širokými spoločenskými vrstvami na druhej strane.
Menný register. Mimo edície.
Keywords: Čársky, Konštantín (bol slovenský lekár, chirurg, univerzitný profesor. Pracoval hlavne v oblasti brušnej chirurgie a traumatológie. * 04.04.1899 Gbely, Slovensko - 23.05.1987 Gbely, Slovensko); biografie románové; životopisy románové; osobnosti lekárske; lekári slovenskí; chirurgia; traumatológia; lekárske prostredie; spomienkové zápisky; memoáre literárne; próza; Medveď, Ján Bajdoš (bol slovenským redaktorom denníka ĽUD, redaktorom vo Vydavateľstve slovenský spisovateľ. Uverejnil 23 knižných spomienkových titulov významných slovenských osobností. * 27.12.1926 Čierny Balog, Slovensko -); slovenská literatúra - texty; faktografická literatúra; Vančo, Ladislav (slovenský popredný knižný grafik. * 01.01.1949 Velušovce, pri Topoľčanoch, Slovensko -); Uváček, Félix (slovenský prekladateľ z ruštiny a poľštiny, redaktor. * 1930 v Katloviciach, Slovensko -)