Buffalo Bill a prekliata karavána : (Buffalo Bill e la carovana maledetta) - Hamilton, David (Mladé letá, 1972)
Príbeh z čias osídľovania amerického západu. Veľká časť prérie, s výnimkou malých území vyhradených pre indiánske rezervácie, bola v roku 1889 otvorená kolonizácii. Stačilo, aby kolonizátor prišiel prvý a zastokol na vyvýšenom mieste tabuľku s vlastným menom, a stal sa zákonitým vlastníkom pôdy, ktorú označil hraničnými kameňmi. Nie je ťažké si predstaviť, aká fanatická, neuveriteľná a krvavá bitka o pôdu sa vtedy rozpútala. Americká vláda sa snažila zaviesť poriadok do tohto šialeného pochodu za pôdou a bohatstvom. Vytvorila malý zbor osobitných agentov pod vedením slávneho plukovníka Williama Codyho, už vtedy známeho pod menom Buffalo Bill.